Appar för kommunikation - ett webbforum

Vi har nyligen startat upp projektet "Appar för kommunikation - ett webbforum" tillsammans med Hjälpmedelsinstitutet (HI) och brukarorganisationerna Autism- och Aspergerföreningen, Rörelsehindrade Barn och Ungdomar i Göteborg med omnejd (RBU), Föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning (FUB). Medverkande på DART är Margret Buchholz, Ingrid Mattsson Müller och Maria Olsson.

Smartphones och surfplattor har gjort sitt intåg i hjälpmedelsområdet och det finns nu många appar som personer med kommunikationssvårigheter kan använda för att underlätta sin kommunikation. Det finns hemsidor, bloggar och facebookgrupper som skriver om och diskuterar olika appar som hjälpmedel. Projektetet vill samla information och erfarenheter kring appar för kommunikation och styrsätt på ett ställe.

Projektet går ut på att skapa ett webforum på HI:s hemsida som samlar appar för kommunikation och styrsätt för smartphones och surfplattor. Det blir ett forum som är öppet för alla och bygger just på att många skriver om och även tycker till om appar. Det ska vara enkelt att söka information, jämföra och ta del av andras erfarenheter av appar för kommunikation. Projektet kommer också att bidra till webforumet genom att testa och utvärdera appar.

Projektet har under de senaste veckorna samlat in era åsikter via en enkät på vår hemsida. Vi har gjort e-postutskick via DARTs adressregister och flaggat för enkäten här på hemsidan, via facebook och andra webbforum. Nu har vi stängt enkäten och börjar sammanställa alla synpunkter. Strax kommer konstruktionen av det nya webbforumet att vara igång. Tack för hjälpen!

Adress till HI:s nuvarande forum:
www.hi.se/appar

Fler länkar:
Läs mer om projektet på DARTs projektsida

Håll dig uppdaterad om projektet på på Arvsfondens sidaHåll utkik efter mer information på hemsidan!