Nyheter kring webbforumet Appar för kommunikation

Nu har det kommit! Forumet Appar för kommunikation!

Ett forum om appar som kompenserar, kompletterar och stödjer talet och språkförståelsen.

På forumet kan man söka information, jämföra och ta del av
andras erfarenheter av appar för kommunikation. Forumet är öppet för alla och bygger på att många skriver och tycker till om appar.

www.hi.se/kommunikationsappar

Projektet drivs av DART och Hjälpmedelsinstitutet i samarbete med Autism & Aspergerförbundet, FUB och RBU och finansieras av Arvsfonden.

----

Vi bygger ett bra webbforum för kommunikationsappar - tack för hjälpen, nu kör vi!

Projektet Appar för kommunikation – ett webbforum, har under de senaste veckorna samlat in era åsikter via en enkät på vår hemsida. Vi har gjort e-postutskick via DARTs adressregister och flaggat för enkäten här på hemsidan, via facebook och andra webbforum.

Detta ville vi ta reda på med hjälp av enkäten

Det första som projektet (läs mer här) ska göra är att vidareutveckla det webbforum http://www.hi.se/appar som HI idag arbetar med. Syftet är att personer med kommunikationssvårigheter och deras omgivning själva ska kunna hitta och dela med sig av uppdaterad, relevant och lättillgänglig information om olika appar som ger kommunikationsstöd.

Det här är frågor som vi arbetar med just nu i projektet och som vi behöver ge svar på till programmerarna av webbforumet. Vi sammanställde egna idéer och förslag och ville sedan ge möjlighet för fler synpunkter. Vi gjorde en enkät på följande teman:

  • Hur ska webbforumet se ut och ha för funktioner?

  • Vilken information bör finnas med om apparna i forumet?

Nu har vi stängt enkäten och börjar sammanställa alla synpunkter. Strax kommer konstruktionen av det nya webbforumet att vara igång. Tack för hjälpen!