Tema Lek med AKK

UtbildningVåra kurser Tema | Uppdragsutbildningar


Måndagen 10/5 och tisdagen 11/5 ägde vårens tematräff på DART rum. Denna gång var temat ”Lek med AKK”. Som vanligt var det många som visade intresse för att besöka denna tillställning. Eftersom alla som önskade komma inte fick plats kommer samma tema att upprepas till hösten. Vår utställning kommer under fortsättningen av året att anknyta till lek med AKK.

De båda dagarna bestod av fyra stationer. Britt Claesson berättade under rubriken ”Bara lek” om teorier och erfarenheter runt lek i allmänhet och lek för barn med funktionsnedsättning i synnerhet. Anna Carlstrands station hette ”Lek på DART” och beskrev bland annat hur man gör för att komma till en utredning på DART och hur en utrednings- och utprovningssituation kan se ut. Maria Olsson visade den ritande och talande TRIK-roboten, som är en prototyp av en leksak för barn med funktionsnedsättning. Hon visade också hur man kan styra en tågbana med hjälp av ett datorbaserat kommunikationshjälpmedel.

På måndagen höll Björn Breidegard från Certec i Lund i en av stationerna och han talade om sina drömmaskiner och Minimetern; handdatorer med program som han skapat för bland annat kommunikation på väldigt basal nivå. Läs mer om detta på www.certec.lth.se/droemmaskiner och www.certec.lth.se/minimetern.

På tisdagen tog Annika Pilups från Datateket i Göteborg över stationen och demonstrerade en mängd olika lekprogram i datorn. Många av dessa är fria program som kan laddas ned från Internet se t.ex. www.helpkidzlearn.com.

Bild på vår utställning sett från ovan Bild på Maria visar tåglek med hjälp av ett datorbaserat kommunikationshjälpmedel Bild från en av våra presentationer